Posle "par" meseci..

04/14/2013

Prošlo je nekoliko meseci. Lažem da ne znam koliko. Lakše je.

Došlo je i proleće. Ali nema onaj stari miris koji smo oboje voleli. Sada miriše samo na tebe. Na tvoju kosu i tvoj vrat. I uliva stravičan strah da ću nekada i taj miris izgubiti iz sećanja.

I sve me seća na tvoje oči. Na tvoj vragolast osmeh. Na tvoju dugu smeđu kosu. I na nas.
Na prvi poljubac i poslednji zagrljaj.

I bezbroj puta sam poželeo da ti čujem glas. I da te pitam kako si. Slagala bi da si dobro. A ja bih rekao da mi je drago što to čujem. I bilo bi još gore. I tebi i meni.

I često mislim o tome, šta bih ako te sretnem. Imam li prava da te pitam bilo šta. Zaslužujem li da me uopšte pogledaš? Zaslužujem li da me se setiš? Kao ludak, hodajući gradom, u prolaznicima tražim tvoj lik, tvoje oči i tvoj jedinstven osmeh. I tako svaki dan. 

Kada bih te sreo, želeo bih da te zagrlim. Da vidim tvoj osmeh. Da popijemo kafu. I ne pominjemo prošlost. Samo da vidim da si srećna. I voleo bih da i ti želiš da vidiš mene, bar kao nekog sa kime si provela bitan deo života.

Ali prošlost je lukava. Uvek je prisutna. Kao opomena. I pecne, baš u pravi čas. Da me podseti na greške. Da me podseti na izgubljenu ljubav. I uvek dolazi sa jasnom slikom-slikom kada smo bili srećni... I tada nastupa sva bol. 

 

O čemu li pričaju bivše ljubavi kada se sretnu? Šta očekuju od odgovora na pitanje Šta ima novo? I šta li se krije iza onog Ništa, sve je po starom. 

 Ali svakako bih voleo da te sretnem, samo da znam da si dobro.

4 Comments Add your own

 • 1. pasija  |  04/14,2013

  eeeeehhhh.. tako poznato.. prozivljeno.. i prezivljeno...

 • 2. ivanairislj  |  04/14,2013

  Jesu li susreti bivsih ljubavi iskreni? Jesu li pitanja koja postavljamo i odgovori koje na njih ocekujemo na istoj talasnoj duzini?
  Mislim da se iza pitanja i odgovora zapravo krije strah , neizvesnost i mozda truncica nade...

 • 3. roksana  |  04/15,2013

  I šta reeći kad je sve rečeno!? Ne krije se skoro ništa, ako izuzmeno pomalo straha, trun neprijatnosti, mrva zbunjenosti i pregršt sete. A ponekad i nešto nade.

 • 4. lora1  |  04/16,2013

  Sve je to relativno! Zavisi od onih koji su otisli ili ostali...kada?Gde? Zbog cega?

  U,ovojprici,on bih pokusao ponovo,ili trazi oprostaj,al' malo morgen...

  Niti su prekinute,cvorovi stoje...

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me


About

Miss Ams

Stvari su onakve kakvim ih mi vidimo.~Anais Nin~

Around here

Categories

Moji linkovi

Generalna

Feeds