Kada sam otišao. (2)

04/11/2013

Kada sam rešio da odem... Nije bilo lako...
Često sam bio na korak do toga da ti to kažem, ali nisam imao snage.

Tvoji pogledi puni ljubavi vraćali su me na početak. Kada sam prvi put sreo tebe, nasmejanu devojčicu, punu života, sa željom da mi posvetiš čitav svoj život. Na prvi pogled, sa takvim, vragolastim osmehom ličila si na nezrelu, vrckastu devojčicu. Na drugi, već na čestitu ženu, prepunu znanja, dobrote i neverovatne ljubavi. I takva si bila do samog kraja. Žena sa najvećom dušom. Najbolji prijatelj. Čovek.

U toku razmišljanja o odlasku, iz glave nisam mogao da izbacim sećanja, čuvana godinama. Proganjao me je tvoj osmeh, iz straha da ga više nikada neću ugledati. Tvoje lice, iz straha da više nikada neću moći da ga ljubim.. Tvoje ruke, iz straha da ih više neću osetiti na tvojoj koži.

Kada sam ti rekao da odlazim.. Želeo sam da umrem. Da me nema. Da me proguta zemlja. Da se raspadnem na deliće. I raspadao sam se u sebi. Polako. Dovoljno sporo da osetim demonsku bol, kao kaznu, koju sam zaslužio.

Dok sam ti brisao suze sa lica, pod prstima me je peklo, ali je tvoja koža bila mekša nego ikad. Nisam mogao da zaustavim tvoj plač.. A zatim bezbroj tvojih pitanja. Moj ni jedan odgovor. Muk. Tišina. Misleći da je tako bolje.

Kada sam otišao... Ostala je tišina. Bezbroj neizgovorenih reči, pitanja bez odgovora. Dva osmeha manje, nesreća više... I neretko bih plakao kao dete, misleći o izgubljenoj sreći, o ljubavi kakvu nikada više neću osetiti. Misleći o ženi koju sam jedva kupio, a tako lako prodao.

Prodao sam ljubav za greh, i stid me je.

Nikada mi nećeš oprostiti, znam, Ne zaslužujem. 

Znaj da nikada neću oprostiti sebi. Jer ti zaslužuješ mnogo više

Volim te.

2 Comments Add your own

  • 1. endzylove  |  04/11,2013

    Divno je mssams,tuzno ,ali divno.pozz:)

  • 2. ivanairislj  |  04/11,2013

    hm...bas ne znam koga ovde treba zaliti...nju ili njega? nadam se nastavku...

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me


About

Miss Ams

Stvari su onakve kakvim ih mi vidimo.~Anais Nin~

Around here

Categories

Moji linkovi

Generalna

Feeds