Delić sekunde

01/10/2014

I On je slučajno uplovio u moj život... Opet, čudno mesto, čudno vreme, pod čudnim okolnostima. Sudbinski, rekla bih. 

Ponekad osetim nemir, kada mi kroz glavu proleti činjenica da je sve ovo deo jednog trenutka koji sam mogla propustiti. Samo jedan sekund, jedan majušni trenutak me je delio od toga da ga nikada ne upoznam. Koliko smo samo ljudi propustili zbog tog jednog jedinog trenutka? Ali neko od gore zna razlog, valjda. On mrsi te konce.

Sretneš Njega. Negde. Nije bitno gde. I jednostavno poželiš da ga imaš. Da ga čuvaš za sebe. Da ga zagrliš snažno, najsnažnije na svetu. I ne pustiš ga dugo. Čini ti se da ti je samo to potrebno za sreću. A zapravo želiš mnogo. Želiš sve. Da ga maziš po vratu. Da te mazi po stomaku. Da ga držiš za ruku. Da se umiriš u njegovom zagrljaju. Da sa njim pričaš o gomili gluposti. I da spokojno ćutiš. Dok sanjaš o tim beskrajno vrednim trenucima osećaš kako ti se uvlači po kožu. Osećaš kako gradi tvoje snove.

Ali neka sila ne da. Čini da sve izgleda komplikovano. Budi sumnju. Nesigurnost. I jednostavno ne dopušta sve ono što bismo voleli da dopustimo sebi. 

Ali dok sam živa maštaću. Voleću platonski. Njega. Nekog ko je slučajno uleteo u moj život, u pogrešno vreme.

Dok dišem sanjaću. Sanjaću budna. Želeću da ga sretnem. Da ga slučajno dodirnem. Sanjaću o tome da i on sanja o mom dodiru. O meni. Nama. O nečemu što je mogli biti sjajno.

Možda sam ja samo ubeđena da ljubav u snovima i mašti najduže živi. Tu je zaštićena od svega.  Boli, ali živi. Možda se zato ne prepuštam. Zbog straha. Zbog bojazni, da će se u jednom trenutku svi snovi srušiti, u onom malom delu sekunde u kojem su i sagrađeni.

Ja samo želim da ga volim. Iz prikrajka. Da žudim. To me drži budnom. Živom.  A možda i jednog dana, dok budem koračala ruku pod ruku sa svojim snovima, budna, osetim njegov dah na svom vratu, njegov topao dlan u mojoj ruci, i shvatim da je baš ovo naš delić sekunde, onaj koji sam ceo život čekala.

 

 

2 Comments Add your own

  • 1. endzylove  |  01/10,2014

    Sta reci a ne reci prelepo:)
    Odavno nisam bila na blogu,a jos redje pisem,a i kad jesam obicno ne komentarisem,ali sam se tako pronasla u ovome,nekako me je bas dotaklo...pozzz veliki

  • 2. mssams  |  01/10,2014

    Endzy love, i ja sam baš retko kad ovde, ali uhvati me nešto da pišem.

    Hvala na lepim rečima. Veliki pozz

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me


About

Miss Ams

Stvari su onakve kakvim ih mi vidimo.~Anais Nin~

Around here

Categories

Moji linkovi

Generalna

Feeds